Lektura i korektura online sadržaja

Svedoci smo velikog i brzog rasta broja tekstova na internetu, koje danas može postaviti gotovo svaki pojedinac. Nesumnjiva je prednost savremenog doba što su nam sve vrste informacija u svakom trenutku dostupne, ali je i ogromna mana što takve sadržaje najčešće ne odobrava i ne popravlja lektor, te istom brzinom raste i broj svih zamislivih jezičkih grešaka. Urednici informativnih portala, kao i poslovni ljudi koji vode računa o online marketingu svoje firme, moraju znati da je jedino razumljiv gramatički i stilski ispravan tekst. Samo takav tekst može preneti željenu poruku našim čitaocima, inače cemo doći u situaciju da se zapitamo zbog čega nam nedostaje povratna reakcija. Ukoliko brinete o imidžu svog elektronskog predstavljanja u bilo kom njegovom vidu, obavezno ispravnost napisanog poverite lektoru.

Primer lekture i korekture teksta za sajt

Pre:
Nokti mnogo šta govore o vama,zato trebate d aim date pažnje I vremena da budu jaki I zdravi I uredni. Nokti su ženama modni detalj koji im se slaže uz odevnu kombinaciju. Ne morate da posecujete skupe kozmeticke salone I da placate skupe tretmane da bi vaši nokti dobro izgledali jer je I dokazano cak štaviše da nadgradnja noktiju I izlivanje noktiju slabe nokatnu plocu. Trebate samo da primenite naše savete za negu noktiju I vaši ce notki zablistati I privuci poglede!

Posle:
Nokti mnogo govore o Vama, zato im valja posvetiti malo pažnje i vremena da bi bili jaki, zdravi i uredni. Oni ženama mogu predstavljati odličan modni detalj koji im se uklapa u odevnu kombinaciju. Ne morate posećivati kozmetičke salone i plaćati skupe tretmane da bi Vaši nokti dobro izgledali, a i dokazano je da nadgradnja i izlivanje slabe nokatnu ploču. Primenite naše savete i neka Vaši nokti zablistaju i privuku poglede!